Немис ва ўзбек тилларидаги сифатларни қиёсий тадқиқ қилиш тарихига доир: Ҳабибулло Абдуллаевич Байманов Тошкент тўқимачилик ва енгил саноат институти доценти ф.ф.док.(PhD) - Бойманов, Хабибулло (АКТУАЛЬНОЕ В ФИЛОЛОГИИ, 2021)
Мазкур мақолада немис ва ўзбек тилларидаги инсон характерига хос хусусиятларни ифодаловчи сифатлар қиёсий таҳлил этилган. Бу икки тилда инсон характерини англатувчи сифатларнинг бажарадиган вазифаларига кўра бир-бирига яқинлиги уларни морфологик, синтактик, прагматик, когнитив-коммуникатив, лексик-семантик ҳамда комплимент концептив хусусиятларини қиёсий тадқиқ қилишнинг аҳамиятини оширади.