MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR NUTQINI RIVOJ-LANTIRISHDA DIFFERENTSIAL YONDASHUV - xamidovag, (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
Maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotining davlat ta’lim standartiga muvofiqligi bolaning o‘zlashtirgan maxsus bilim va ko‘nikmalari hajmini aniqlash yo‘li bilan belgilanadi. Bu bolaning voqelikka amaliy, kognitiv, badiiy, hissiy va axloqiy munosabatini shakllantirishda namoyon bo'ladigan uning aqliy rivojlanish darajasini baholash orqali amalga oshiriladi.