OILAVIY TARBIYANING MUHIM PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK JIHATLARI - xamidovag, (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Annotatsiya: Oilada bola tarbiyasi uchun ota-onaning mas’uliyati alohida e’tiborga molik hisblanadi. Bola tarbiyasini tug’ilmasidanoq boshlash maqsadga muvofiq bo’ladi. Ushbu fikrni bir qator Sharq mutafakkirlari ham ta’kidlab o’tishgan. Bolani tarbiyalash uchun, avvalo ota-onaning o’zi tarbiyalangan bo’lishi kerak. Faqatgina ham jismonan, ham ma’nan sog’lom ota-onadan sog’lom farzand dunyoga keladi