Талабаларнинг индивидуал-шахсий хусусиятлари касбий компетенциясини ривожлантириш омил сифатида - Ropiev, Farxod (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2020)
Мазкур мaқолада замонавий олий таълимни амалга оширишда компетентликка асосланган ёндашув кўриб чиқилади. Шу билан бир қаторда инсоннинг касбийлик таркибининг зарурий қисми касбий компетентлик эканлиги кўрсатиб ўтилган. Касбий компетенциялар гуруҳларга ажратилган ҳолда уларнинг тегишли компетенцияга эга бўлган шахснинг маҳорат даражасини белгилаш ҳақидаги фикр юритилган.