INSON VA HAYVON O’RTASIDAGI TAFOVUT - Ochilov, Navro’zbek (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
Odamlarni boshqa hayvonlardan nima ajratib turadi? Bu savol uzoq vaqtdan beri olimlarni, faylasuflarni va keng aholini hayratda qoldirgan. Hayvonlar fiziologiya va xulq-atvor jihatidan biz bilan ko’p o’xshashliklarga ega bo’lsa-da, inson va hayvon psixikasi o’rtasida sezilarli farqlar mavjud.