MADANIYATDA TILNING O’RNI ,TIL VA MADANIYATING O’ZARO BOG’LIQLIKLIGI - G’aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Til bilan jamiyat uzviy aloqadordir,zotan til jamiyatda yashaydi va jamiyat ham,o’z navbatida tilning ishtrokisiz rivojlana olmaydi.Agar til jamiyat bilan hamohang taraqqiy etmas ekan ,u o’lik tilga aylanadi faqat ilmiy jihatdan o’rganishgagina yaroqli bo’lib qoladi.