NUTQ FAOLIYATINING TURLARI VA O’RNI - G’aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Ushbu maqolada nutq faoliyatining nafaqat pedagoglar, balki butun hayotimiz davomida tutgan o’rni haqida bayon qilingan.Nutq madaniyatining faqatgina nutqni egallash bilangina emas,balki undan to’g’ri foydalanish madaniyati ham asoslab o’tilgan.Pedagog faoliyatidagi nutq madaniyatiga qo’yiladigan talablar va ularning ahamiyati keng ko’lamda yoritib berilgan.