MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA EKOLOGIK TA’LIM BERISHNING VAZIFALARI - xamidovag (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
Maqolada bolalarni jonli va jonsiz tabiat ob’yektlarini kuzatishga o’rgatish, tabiatda xavfsiz ishlash qoidalariga rioya qilgan holda, tabiatda ekologik toza xulqatvor ko’nikmalarini shakllantirish, empatiya tuyg’usini va tabiatning muhtoj ob’ektlari: o’simliklar, hasharotlar, hayvonlar, qushlar, odamlarga yordam berish istagini tarbiyalash yoritilgan.