OILADA BOLANING KUN TARTIBINI TO`G’RI TASHKIL QILISH - Maxfuza (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Ushbu maqolada bolaning sog’lom bo`lib o`sishi va to`g’ri rivojlanishi uchun maktabgacha yoshdagi bolaning kun tartibini to`g’ri shakllantirish kerakлиги ёритилган Bu uchun bolalar bog’chasida taqdim etilgan tartibni biroz modernizatsiya qilish kifoya. Bu bolaga yangi sharoitlarga tezda moslashishga yordam beradi, bu esa salbiy reaktsiya ehtimolini sezilarli darajada kamaytiradi. Bolalar psixologlarining aytishicha, kun tartibi:samaradorlikni oshiradi, uyquni yaxshilaydi, ishtahani oshiradi, bolani yanada mas’uliyatli qiladi, intizomni yaxshilaydi, o`z-o`zini hurmat qilishni oshiradi, aqliy qobiliyatini oshiradi.