O’QUVCHILARDA AQLIY TARBIYAN SHAKLLANTIRISHNING MAZMUNI - Qarshiboyeva, Gulnoza; Salohiddinova, Aziza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Maqolada o’quvchilarda aqliy tarbiyan shakllantirishning mazmuni yoritilib, bunda yosh avlod dunyoqarashining shakllanishida ta’lim muassasalarida o’qitilishi yo’lga qo’yilgan tabiiy, ijtimoiy va gumanitar fanlar asoslarining ular tomonidan puxta o’zlashtirilishi muhim o’rin tutishi haqida so‘z yuritiladi.