BOLALARDA NUTQ TEMPINING BUZILISHI VA UNI BARTARAF ETISHNING KORREKSION USULLARI - Djo'rayeva, Soxiba (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Bolaning nutqi kattalar nutqi asosida rivojlanib boradi. Nutqning to`g’ri shakllanishi atrofdagilar nutqiga, nutqiy tajribaga, to`g’ri nutq muhiti va ta’lim-tarbiyaga bog’liq. Nutq tug’ma qobiliyat emas, balki hayot davomida bolaning jismoniy va aqliy rivojlanishi bilan parallel ravishda shakllanib boradi. Ushbu maqolada bolalarda nutq tempining buzilishi taxilaliya va bradilaliya nutq nuqsonlari va uni bartaraf etishning korreksion usullari haqida ma’lumotlar bayon etilgan.