INTELLEKTIDA NUQSONI BO’LGAN KICHIK MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR BILAN OLIB BORILADIGAN KORREKSION ISHLAR SAMARADORLIGI - Djo'rayeva, Soxiba (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Maqolada intellektida nuqsoni bo’lgan kichik maktabgacha yoshdagi bolalar bilan olib boriladigan korreksion ishning mazmuni, maqsadi, ijtimoiy moslashuv masalalari yoritilgan. Korreksion o’quv-tarbiyaviy ish natijalari kattalarning bola bilan muloqoti, bolalarning o’zaro muloqot etish xarakteri bilan belgilanadi. Kompleks diagnostik tekshiruv natijalari asosida bolaga oilada va maktabgacha ta’lim muassasasida yagona talablar qo’yiladi