БОШЛАНҒИЧ СИНФ ЎҚУВЧИЛАРИНИ ИЖТИМОИЙЛАШТИРИШ ИЖТИМОИЙ ФАОЛЛИКНИ ШАКЛЛАНТИРИШНИНГ НЕГИЗИ СИФАТИДА - Hamzayev, Xaqnazar (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Ҳозирги замон Республикамиз таълим тизими жаҳон таълим андозаларига мослиги ва миллий концептга эгалиги билан муҳим аҳамиятга эга. Бугунги кунга қадар бу тизимнинг асосий вазифаси сифатида шахсга таълим ва тарбия бериш эканлиги идрок қилиниб келинаётган эди. Демократик жамият шароитида унинг яна бир муҳим вазифаси – шахсни ижтимоийлаштириш ҳам пайдо бўлди