IXTISOSLASHTIRILGAN TA’LIM MUASSASALLARI O‘QUVCHILARIDA EMOTSIONAL INTELLEKT NAMOYON BO‘LISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Xudoyberdiyeva, Zuhra (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda emotsional intellekt (EI) namoyon bo‘lishining psixologik xususiyatlari tahlil qilinagan. Emotsional intellektning shaxsiy o‘sish va kasbiy muvaffaqiyatdagi ahamiyati hamda turli yosh va gender jihatdan namoyon bo‘lishi ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, emotsional intellektning asosiy komponentlari: o‘z-o‘zini anglash, o‘zini boshqarish, motivatsiya, empatiya va ijtimoiy ko‘nikmalarning ta’lim jarayonida rivojlanib borishi xususida fikrlar yuritilgan.