BO‘LAJAK TARBIYACHILAR KASBIY MADANIY SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK OMILLARI - Shukurova, D (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Mamlakatimizda ilg’or xorijiy tajribalar asosida uzluksiz ta’lim tizimida bo’lajak tarbiyachilarni tayyorlashning zamonaviy ta’lim mazmunini modernizatsiyalash, talabalar ichki imkoniyatlarini ro’yobga chiqarishga imkon beruvchi zarur shart-sharoitlar yaratishga yo’naltirilgan ta’lim muhitini yaratish bo’yicha tadqiqot ishlari olib borilmoqda. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining “2022- 2026-yillarga mo‘ljallangan yangi O‘zbekistonning taraqqiyot strategiyasi to‘g‘risida»gi Farmoni da “Maktabgacha ta’lim tizimida ta’lim sifatini yangi bosqichga olib chiqish, xodimlarining professional tayyorgarligi va mahoratini oshirib borishning takomillashtirilgan tizimini joriy etish, 2022 - 2026-yillarda 160 mingdan ziyod pedagog kadrlarning malakasini oshirish, maktabgacha ta’lim-tarbiya jarayonlarini ilmiy asoslangan yondashuvlar asosida takomillashtirish” kabi ustuvor vazifalar belgilangan