IRODAVIY SIFATLARNING O‘ZINI O‘ZI BOSHQARISHGA TA’SIRINI O‘RGANISH PSIXOLOGIK TADQIQOTLAR PREDMETI SIFATIDA - Yakubjonov, Xasan (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Maqolada irodaviy sifatlar mazmuni va shaxsning o‘z-o‘zini boshqarishida irodaviy sifatlar ta’siri muammosining ilmiy-nazariy jihatlari yoritilgan. Ilk yoshdagi o‘spirinlarda o‘zini o‘zi boshqarish to‘g‘risidagi tasavvurlarni kengaytirish, mazkur jarayonda irodaviy sifatlarning ta’siri muammosini tadqiq etish ularning individual xususiyatlari hamda imkoniyati bilan bog‘liq bo‘lib, bu esa bir qator ijtimoiy-psixologik muammolarni hal etishning muhim omili ekanligi asoslangan.