ABU NASR FOROBIYNING MEROSINI OʻRGANISH - Uralova, Odina (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ushbu maqola oʻrta asrlar islom falsafasining oʻziga xos oʻrniga ega boʻlgan faylasuf olim va mashhur alloma Abu Nars Farobiyning oʻz ishlarida pedagogik sistema va tushunchalar bilan shakllantirilgani haqida. Farobiy dunyoni ilm tizimli ravishda koʻrgan, shuningdek, insonning maʼrifati, rivojlanishi va jamiyatdagi oʻrnini kuzatuvchi pedagogik prinsiplar va amallar haqida yoritilib beriladi.