AUTIZMLI BOLALARNI RIVOJLANTIRISHDA ART TERAPIYA USULLARIDAN FOYDALANISH IMKONYATLARI - Shakarboyeva, Shakarboyeva; Qayumov, Azamat (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Maqolada Art-terapevtik usullar ko‘rib chiqiladi. Maqolaning maqsadi bolalar uchun Art-terapevtik tuzatish usullarining samaradorligi o‘z-o‘zini aniqlash, moslashish, sotsializatsiya, ijodiy o‘zini namoyon qilish va bolalarning o‘zini o‘zi anglashiga hissa qo‘shadigan autism spektrining buzilishini asoslash. Tadqiqotning asosiy usullari xususiyatlarni o‘rganish bo‘yicha ilmiy adabiyotlarni tahlil qilish autistik bolalarning rivojlanishi, shuningdek, bolalar autizmini tuzatishning Art-terapevtik usullari aniqlashga qaratilgan.