GORDON ALPORTNING SHAXS XUSUSIYATLARI KONSEPSIYASI HAQIDA - Rahmatullayeva, Mushtariy; Yo‘lchixo‘jayeva , Mohiraxon (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Allport nazariyasi shaxsning strukturalist nazariyalarining bir qismidir. Ushbu nazariyalar shaxsiyat - bu o‘ziga xos tuzilish bilan uyushtirilgan xususiyatlarning konfiguratsiyasi, degan fikrga asoslanadi.