GO‘DAKLIK DAVRI TO‘G‘RISIDA PEDAGOGIK ILMIY DUNYOQARASHNING SHAKLLANISHI - Rahmatullayeva, Mushtariy; Ahmedova, Laziza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqolada kichik yoshdagi bolalarning, aniqroq qilib aytadigan bo‘lsam 3 yoshgacha bo‘lgan bolalarning ta’limi haqida so‘z yuritmoqchiman. Aynan shu mavzuga diqqat qaratishimga ko‘p yillar davomida pedagogik faoliyatim natijasida hosil qilgan xulosalarim sabab bo‘ldi. Nima uchun 30-35 nafar o‘quvchilar ichidan aqlli va sog‘lom, o‘tkir zehnli va gapga quloq soladigan o‘quvchilar kamchilikni tashkil etadi. O‘qituvchi sinfga bir xil dars beradi, lekin sinf o‘quvchilari ichidan darsni namunali o‘zlashtirgan, mustaqil xulosa chiqara olganlari sanoqli. Qolgan o‘quvchilarga nima halaqit bermoqda? Maqolamning mazmuni asosini tashkil etuvchi erta ta’lim berish haqidagi fikrlar anashu savollarga javob beradi.