NUTQI TO’LIQ RIVOJLANMAGAN BOLALAR BILAN OLIB BORILADIGAN KORREKSION ISH TIZIMIDA LOGOPEDIK RITMIKANING AHAMIYATI - Djo’rayeva, Soxiba (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Nutqiy aloqa jarayonida kishilar fikr almashadilar va bir-birlariga ta’sir etadilar. Nutqiy aloqa til orqali amalga oshiriladi, til bu fonetik, leksik va grammatik vositalar tizimidir. Ushbu maqolada nutqi to’liq rivojlanmagan bolalar nuqsonining klinik ko’rinishlari, nuqson turiga qarab korreksion ish jarayonlarida logoritmik harakatlarning ahamiyati yoritilgan.