INKLUZIV TARBIYA SHAROITIDA KOXLEAR IMPLANTATSIYADAN SO’NG BOLALARNI PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK QO’LLAB-QUVVATLASH - Haqberdiyev, Jamoliddin (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Maqolada Koxlear implantatsiyadan keyin kar bolalarni inklyuziv ta’lim sharoitida nutqini muvaffaqiyatli rivojlantirish uchun zarur shart-sharoitlarni yaratish, aloqa ko’nikmalarini rivojlantirish, asbobdan foydalangan holda atrofdagi tovushlarni va nutqni eshitish qobiliyatini rivojlantirish, og’zaki nutqni rivojlantirish, shuningdek bolaga va uning oilasiga pedagogik-psixologik qo’llab quvvatlashga e’tibor qaratiladi.