KOXLEAR IMPLANTAT BOLALARDA OG’ZAKI NUTQNI IDROK ETISHNI O’RGANISH VA RIVOJLANTIRISHDA ZAMONAVIY PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK USULLAR - Haqberdiyev, Jamoliddin (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Maqolada Koxlear implantatsiyadan keyin kar bolalarni og’zaki nutqini muvaffaqiyatli rivojlantirish uchun zarur shart-sharoitlarni yaratish, aloqa ko’nikmalarini rivojlantirish, zamonaviy asbobdan foydalangan holda atrofdagi tovushlarni va nutqni eshitish qobiliyatini rivojlantirish, og’zaki nutqni rivojlantirish uchun kuzatish va eksperiment usullar, shuningdek bolaga va uning oilasiga pedagogik-psixologik qo’llab quvvatlashga e’tibor qaratiladi.