НОДАВЛАТ МАКТАБЛАР ВА УЛАРНИ ЎЗБЕКИСТОНДА РИВОЖЛАНТИРИШ ИМКОНИЯТЛАРИ - Аблякимова, Рефиде (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Ўзбекистонда нодавлат мактаблар ташкил этилиши халқ таълими тизимида соғлом рақобат муҳитини яратишга, таълим сифатини янги босқичига кутаришнинг муҳим омили хисобланади. Муалиф томонидан ёзилган ушбу мақолада нодавлат таълим ва хусусий таълим муассасаларини ташкил этиш бўйича жаҳон тажрибаси ўрганилган. Шу асосда Ўзбекистонда нодавлат таълим муассасаларини ташкил этиш бўйича тавсиялар ишлаб чикилган.