ILLYUSTRATIV RASM ISHLASH DARSLARIDA TA’LIM SIFATI VA SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI - O'taboyev, Baxtiyor (Физико-технологического образование, 2021)
Umumiy o‘rta ta’lim fanlari tarkibidagi “Tasviriy san’at” o’quv fanining Davlat ta’lim standartida kompozitsion faoliyat badiiy ta’limning asosiy turlaridan biri sifatida belgilab qo‘yilgan. Tasviriy san’at ta’limining mazkur blokidagi o‘quv materiallari asosida o‘quvchilarning kompozitsion faoliyatini kompleks tashkil etishda 7-sinfning oxirgi choragi - “Kitobat san’ati” bloki, birinchidan, keng qamrovli imkoniyatlarni taqdim etadi