MUQOBIL ENERGIYA MANBALARINI O‘ZBEKISTON SHAROITIDA TASHKIL QILISH - Mamarasulova, Hanifa (Физико-технологического образование, 2025)
Ushbu maqolada muqobil energiya manbalarining turlari, ularning afzalliklari va zamonaviy energetika tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. Quyosh, shamol, geotermal, gidroenergiya manbalarining ekologik xavfsizligi va iqtisodiy samaradorligi muhokama etiladi. Shuningdek, O‘zbekiston va dunyodagi so‘nggi tendensiyalar, muammolar va istiqbolli loyihalar haqida ham fikr yuritiladi.