Milliy liboslarda bezaklar va pardoz-andozlarning ishlatilishi - Ortiqova, Ozoda (Физико-технологического образование, 2023)
O‘zbek xalqining o‘tmishdagi kiyim-kechaklari to‘g‘risida ma’lumotlami arxeologik qazilmalar jarayonida topilgan qadimiy katta devoriy suratlar, turli buyumlarga tushirilgan tasvirlar, o‘rta asrlardagi kitob miniatyuralari beradi. O‘rta asrlarga oid miniatyuralar o ‘zbek kiyimlarining o‘ziga xos uslubi, ya’ni tipi shakllanganligi va ular keyingi davrgacha saqlanganligini ko‘rsatuvchi noyob namunalardir