TA`LIM TIZIMIDA RANGSHUNOSLIK FANINI O`QITISH MUAMMOLARI - Pardayev, Baxtiyor (Физико-технологического образование, 2023)
Rangni ilmiy jihatdan o`rganish uchun «Rangshunoslik» fani yuzaga kelgan. Rang inson hayotida muhim ahamiyatga ega. Shuning uchun asrlar davomida olimlar tomonidan ranglar haqida juda ko`p ilmiy tadqiqot ishlari olib borilgan va olib borilmoqda. Hozirda hattoki bir qancha davlatlarda maxsus rang institutlari va ilmiy laboratoriyalar ishlab kelmoqda. Ushbu maolamizda rangshunoslikning qay darajada muhim ekanligi haqida bayon qilingan