СУРХОНДАРЁ ВИЛОЯТНИНГ КОНТИНЕНТАЛ ТАБИИЙ-ХЎЖАЛИК ШАРОИТЛАРИ - Bo’tayorov, Abduqodir (Физико-технологического образование, 2022)
Бугунги кунда глабал иқлиқ ўзгариш шароити сабабли дунёнинг хар бир жойида суғориш сувига бўлган талаб тобора кучайиб бормоқда, шу муносабат билан мавжуд чекланган сув ресурслари танқислигига учраб борилмоқди, мавжуд чекланган сув манбаларидан эхтиёткорона фойдаланиш бугунги кунинг долзарб муоммоли вазифаси хисобланмоқда. Республикамизда мавжуд чекланган сув ресурсларини оқилона бошқариш ва улардан самарали фойдаланишга оид маълумотлар таҳлили, дала шароитида сув ресурсларида фойдаланиш самарадорлигини ошириш, замонавий сув тежамкор суғориш технологияларни кенг қўллаш ва уларни ишлаб чиқаришга тадбиқ қилиш имкониятлари, муоммоларни ечиш бўйича тахлиллар, ортиқча сув йўқотилишига бархам бериш бугунги куннинг асосий вазифасидир.