Пахта толасининг асосий физик-кимёвий хоссалари - Turakulov, Botir; Xolbutayev, Sherzod (Физико-технологического образование, 2022)
Табиий толалар наноструктурага эгадир. Бундай структураларни ўрганишда, улардаги физикавий жараёнлар ва ҳодисалар намоён бўлади. Хозиргача табиий толаларнинг хусусан, пахта ва ипак толаларининг физикавий хусусиятлари тўлиқ текширилмаган айниқса, электрофизикавий ҳоссалари. Шунинг учун табиий толаларининг электрофизик хоссаларини ўрганиш долзарб муаммоларидан ҳисобланади. Ушбу ишларни амалга оширишда АТМ-1, 108Ф навли пахта толаларининг хусусиятлари ўрганилди