Bo’lajak tasviriy san’at o’qituvchilarining kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishda mustaqil va amaliy ishlarning ahamiyati - Pardayev, Baxtiyor (Физико-технологического образование, 2022)
Tasviriy san’atni o’qitish metodikasi kursidan bajariladigan mustaqil amaliy ishlar, talabalar mazkur fan bo’yicha bilim va malakalarini mustaxkamlash bilan bir qatorda kelajakda ularni o’qituvchilik faoliyatlaridagi amaliy ishlari uchun zamin yaratadi. Ushbu maqolada bo’lajak tasviriy san’at o’qituvchilarining kasbiy kompetensiyalarini amaliy va mustaqil ta’lim ishlari orqali mustahkamlanishi haqida gap boradi.