Maktablarda tasviriy san’at darslarining o‘qitilish tartibi va mazmuni - Oltmishev, Toxir (Физико-технологического образование, 2022)
“Tasviriy san’at” o’quv predmeti ma’naviy madaniyatning tarkibiy qismlaridan biri bo’lgan badiiy madaniyatni uyg’un rivojlanishga xizmat qiladi va shaxs uchun muhim bolgan qator sifatlami rivojlantirishgayordam beradi. Bu esa o’quvchilarni milliy merosni o’zlashtirish hamda umuminsoniy qadriyatlar bilan yaqindan tanishishlari uchun imkoniyat yaratadi. Maktabda tasviriy san’at darslarida mashg’ulotlarning quyidagi turlari bo’yicha ishlar olib boriladi