UMUMIY O‘RTA TA’LIM TIZIMIDA TASVIRIY SAN’AT O‘QUV FANINI O‘QITISHNING AHAMIYATI - Xudoyberdiyev, Mirolim (Физико-технологического образование, 2021)
Badiiy ta’limning xorijiy tajribalari shundan dalolat beradiki, aynan rivojlangan mamlakatlarda o‘quvchilarning badiiy-estetik tarbiyasi borasida ibratli ishlar amalga oshirib kelinmoqda. Bir qator yuksak taraqqiy etgan mamlakatlarda Tasviriy san’at o‘quv fani turli nomlarda o‘qitiladi. Bu tajribalar YUNESKO tomonidan ma’qullangan holda dunyo mamlakatlarida badiiy-estetik ta’lim va tarbiya, jumladan, Tasviriy san’atni o‘qitishning o‘ziga xos xususiyatlarini, unda milliy ahamiyatga molik hamda xalqaro miqyosda qo’llanishi maqsadga muvofiq bo‘lgan strategiyalarni aniqlash, badiiy-estetik ta’limning milliy tizimlarini rivojlantirish istiqbollarini belgilash masalalari ilgari surilmoqda.