3.25 A GeV/c impulsli 16Op-to’qnashuvlarida ko’zguli (3H,3He,7Li,7Be) yadrolar va mezonlar(π+,π-)ning birgalikda hosil bo’lishi - Qurbonov, Anvar (Физико-технологического образование, 2020)
Maqolada 3,25 A GeV/c impulsli 16Op-to’qnashuvlarida ko’zguli (3H, 3He, 7Li va 7Be) yadrolar va mezonlar(π+, π-)ning birgalikda hosil bo’lishi to’g’risida eksperimental ma’lumotlar keltirilgan. 3H, 3He, 7Li va 7Be ko’zgu yadrolarining kanallarda ajralib chiqish ehtimoli har xil mezon(π+,π-)li tizimlar hosil bo’lishi bilan tasodifiyligi aniqlandi.