IDEAL GAZ TENGLAMALARINI O‘QITISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Saydayev, Obid (Физико-технологического образование, 2025)
Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida “Ideal gaz holati tenglamalari” mavzusini o‘qitishning nazariy asoslari, didaktik tamoyillarga asoslangan yondashuvlar va zamonaviy pedagogik metodlar tahlil qilingan. Shuningdek, dars jarayonida mavzuni o‘zlashtirishni kuchaytirish uchun laboratoriya ishlari, vizual vositalar va interaktiv texnologiyalardan foydalanish bo‘yicha metodik tavsiyalar berilgan. Maqolada o‘quvchilarda ilmiy fikrlash, tahlil qilish va amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish masalalari ham yoritilgan