MAKTABLARDA O‘QUVCHILARNING INDIVIDUAL O‘QUV NATIJALARINI BAHOLASHNING YUTUQ VA KAMCHILIKLAR: MAKTABLARDA O‘QUVCHILARNING INDIVIDUAL O‘QUV NATIJALARINI BAHOLASHNING YUTUQ VA KAMCHILIKLAR - Sherzod, Pardayev (Журнал математики и информатики, 2024)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada o‘quvchilarning individual o‘quv yutuqlarini baholashning zamonaviy texnologiyalari sifatida formativ va summativ baholashlar mohiyati to‘g‘risida so‘z yuritiladi shuningdek, formativ va summativ baholashning asosiy farqlari bayon etilgan. O‘quvchilarning o‘quv natijalarini baholashning an’anaviy baholash tizimining afzalliklari hamda yutuqlari, shuningdek baholashga mezonli yondoshuvning amaliy ahamiyati haqida fikr yuritilgan.