Iboralarning shakliy munosabatiga ko‘ra turla - Abdujalilova, Feruza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
O‘zbek tilini iboralarsiz tasavvur qila olmaymiz va har bir so‘zlayotgan so‘zimizda, bayon qilayotgan fikrimizda iboralami qo‘llaymiz Chunki, aynan frazeologizmlar nutqimizni go‘zal va ta’sirchan qiladi, bildirmoqchi bo’lgan fikrimizga turli ma’no nozikliklarini yuklaydi. “Ibora -ikki va undan ortiq so‘zning barqaror munosabatidan tashkil topgan, ma’nosi odatda bir so‘zga, ba’zan so‘z birikmasi, gapga teng keladigan, nutqqa tayyor holda olib kiriluvchi, ko‘chma ma’noli barqaror birikmadir