SAKKOKIYADABIYMEROSIO’RGANILISHIMANBALARIXUSUSIDA - Israilov, G'ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ushbu maqola Sakkokiy hayoti va ijodini o’rganilishi haqidagi ma’lumotlarni umumlashtirishga bag’ishlangan. Maqoladako’plabadabiyotshunoslarninazariyfikrlarigatayaniladivaulargamunosabatbildiriladi. O’zbek adabiyotida dilbar g’azallari bilan salmoqli hissa qo’shgan shuningdek, o’zbek qasidachiligining asoschilaridanbiriMavlonoSakkokiyhaqidajudakamma’lumotgaegamiz.Shuo’rindaaytishmunkinki,Sakkokiyvau yashagandavr,uningadabiyfaoliyati,shuningdekuniXVasro’zbekadabiyotidatutgano’rnihaqidaAlisherNavoiyning “Majolisun-nafois”,“Muhokamatul–lug’atayn”asarlaridanqimmatlima’lumotlarnibilishimizmumkin.