“ҚИСАСИ РАБҒУЗИЙ” – МАЪНАВИЯТ ДУРДОНАСИ - Isroilov, G`ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Maълумки, мумтоз адабий ёдгорликларимиз халқимиз поэтик тафаккурининг ўзига хослигини кўрсатувчи қадриятлар тизими бўлиши билан биргаликда, унинг маънавий – руҳий комилликка эришувида муҳим роль ўйнаган манбалардан бири ҳам ҳисобланади. Шундай ўтмиш меросимизнинг нодир ёдгорликларидан бири бўлган Носируддин Бурҳонуддин Рабғузийнинг “Қисаси Рабғузий” асари XIV асрда яратилган нодир адабий ёдгорлик сифатида халқимиз тарихида алоҳида аҳамиятга эга.