OʻZBEK YOZUVI TARIXIDAN - Mamatova, Laylo (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Yozuv deb tilning matn orqali ifodalanishiga aytiladi.Muayyan bir tilda qabul etilgan va kishilar oʻrtasidagi muloqotga xizmat qiladigan yozma belgilar yoki tasvirlar tizimi yozuv deyiladi.Yozuv kishilik jamiyati madaniy taraqqiyotining tom maʼnodagi ibtidosi, bashariyatning uzoq va murakkab tadrijiy takomili jarayonidagi omillarning eng asosiylaridan biridir.