NASOIM UL-MUHABBAT” DAGI ARABIY ISM SO‘Z TURKUMI - Najmiddin, Sayyidov (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2025)
“Nasoimu-l-muhabbat” (“Sevgi shabadalari”) 1495-96 yillarda Abdurahmon Jomiyning “Nafahotu-l-uns” asari ta’sirlanib, yangi mustaqil asar bo‘lib, Alisher Navoiyning ham nasrda ijod qilish qobiliyati, ham tarjimon sifatidagi iste’dodini namoyish qiluvchi asardir.