BO`LAJAK PEDAGAGOGLARNI KOMPYUTER GRAFIKASINI O`QITISHDAGI ASOSIY VAZIFALAR - Ibragimov, Abdurahim (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Bugungi zamonaviy texnik ishlab chiqarish ko‘p vaqt va og‘ir qo‘l mehnatini talab etuvchi loyihalash va konstruktsiyalash ishlarini Avtomatlashtirilgan Loyixalash Tizimi (ALT) zimmasiga yuklay oladigan bo‘lajak o‘qituvchilarni talab etmoqda. Shu sababli bugungi oliy o‘quv yurtlari talabalari kompьyuter grafikasidagi bilim va malakalari bilan qurollantirish dolzarb muammolardan biridir.