ABDULLA ORIPOV SHE‘RIYATI -O‘ZBEK SHE‘RIYATINING GULTOJI - dustova, surayyo (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
O‘zbek she‘riyatida o’ziga xos davr yarata olgan ,o’zining falsafiy mushohadaga boy she‘rlari bilan milliy ma’naviyatimiz yuksalishiga ulkan hissa qo`shgan, chinakam iste’dod egasi bo`lgan Abdulla Oripov o‘zbek she’riyatiga yulduzday porlab kirib kelgan. Shu o’rinda men beixtiyor A.Oripov she’rlarini o‘zbek she‘riyatining gultoji deya ayta olaman.Shoir hayot, muhabbat, vatan , ona haqidagi she’rlari bilan insonlar tilida va dilida hali hanuz yashab kelmoqda.