Кенжаева Пошшажон Умидовна . ТОМРИС УЯР ИЖОДИДА ХОТИРА-ҲИКОЯ НАМУНАЛАРИ - Jurayev, Jamoliddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ижодий жараён, ижод психологияси қонуниятларига кўра барча поэтик асарлар, хусусан, ҳикоя жанри ҳам ижодкор онгида сақланадиган муайян хотиранинг эстетик жиҳатдан қайта ишланган, бадиий акс эттирилган нусхасидир. Ижодий хотирасиз ижод жараёни ҳам мавжуд эмас. Ҳар қандай ёзувчи ўз асарини ёзар экан, кўзи билан кўрган, иштирок этган, эшитган, таъсирланган ёки таъсирлантирувчи реал ҳаёт эпизодларига таянади.