«ОЛТУН ЁРУҒ» АСАРИДА БАЪЗИ ЖУФТ ФЕЪЛЛАРНИНГ МАЪНО ҚАМРОВИ - Jurayev, Jamoliddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Жуфт феъллар бир-бирига яқин маъноли ёки компонентлари синоним бўлган сўзлардан ташкил топган, икки сўз бирикиб умумий бир маъно ифодаловчи, матндаги маънони кучайтирувчи луғавий бирликлардир. Ҳозирги туркий тилларда, аниқроғи, ҳозирги ўзбек тилида жуфт феъллар матн таркибидан шакли ва мазмунига кўра маълум бўлиб, қадимги туркий тилда уларни контекстда уюшиқ бўлаклардан фарқлаш керак. Жумладан, жуфт феъллар ҳар иккаласи бир хил грамматик шаклда бўлади, бир хил грамматик қўшимчалар орқали шаклланади, яхлит бир маъно ифодалайди.