АДАБИЙ ТАЪЛИМ КЛАСТЕРИ - soatova, nodira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ушбу монография Тошкент вилояти Чирчиқ давлат педагогика инсти- тутининг асосий стратегик илмий тадқиқот йўналиши бўлган Педагогик таълим инновацион кластери лойиҳасининг алоҳида тармоғи бўлган адабий таълим кластерига бағишланади. Унда узлуксиз таълим тизимида адабий таълимнинг илмий- методологик асослари, адабий таълимга кластер ёндашувини татбиқ этишнинг зарурати, долзарблиги, шартлари, кластер воситасида адабий таълимни такомиллаштириш муаммолари ва педагогик самарадорлиги таҳлил қилинган. Шунингдек, адабий таълимда келажак ўқитувчиси концепцияси ишлаб чиқилган ва уни таълим амалиётига жорий қилишнинг педагогик шарт-шароитлари борасида фикр-мулоҳазалар билдирилган. Мазкур монография олий таълим муассасаларининг ўзбек тили ва адабиёти, бошланғич таълим ҳамда мактабгача таълим йўналишининг бакалавриант талабалари, магистрантлар ҳамда илмий тадқиқотчилар учун мўлжалланган.