МАЪНОЛАР ҲАҚИДАГИ АСАР - Саймуратова, Ижобат (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Бадиий ижоднинг муҳим назарий масалаларидан бири асар композициясидир. Бадиий асардаги шакл ва мазмун унсурларини ифодалаш, уларни маълум бир меъёрга ёки тартибга келтириш композициянинг асосий вазифаларидан бири саналади. “Зеро, ҳар бир унсур асар бутунлигида ўзининг функциясига эга, муайян ғоявий-бадиий юк ташийди. Асарда уларнинг ҳар бири ўз ўрнида, меъёрида ишлатилиши, бутун билан мустаҳкам алоқада бўладиган ва бу алоқалар англанадиган тарзда жойлаштирилиши муҳим”