NAVOIY ASARLARINI YANGI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA O‘RGATISH - Boysinov, Sohibjon (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
O‘quvchilar Navoiy asarlarini o‘rganar ekan, ko‘p o‘rinlarda bir qator qiyinchiliklarga duch kelishayotgani sir emas. Bu to‘siqlarga nega to‘qnashilyapti. Balki Navoiy asarlarining tili murakkablik tug‘dirayotgandir, balki g‘azal, ruboiylarning nasriy bayoniga ehtiyoj ko‘proqdir. Yoki adabiyot fani o‘qituvchilari dars o‘tish metodlarini yanada takomillashtirishi kerakdir.