A БАДИИЙ ТАРЖИМАДА ЛЕКСИК-СЕМАНТИК МУАММОЛАР: БАДИИЙ ТАРЖИМАДА ЛЕКСИК-СЕМАНТИК МУАММОЛАР - Йўлдошев, Йўлдошев (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Бадиий таржиманинг лексик-семантик хусусиятлари, таржиманинг бу кўринишида учрайдиган лексик-семантик муаммолар юзасидан сўз борганда, аслия бадиий матнида қўлланган лексик бирликлар уларнинг муаллиф томонидан қўллаган денотатив ва конотатив маънолари, сўзларнинг полисемантик хусусиятлари, терминлар, реалиялар, неологизм ва окказионализмлар, лексик бирликларнинг ясалиш шаклига кўра қўшма сўзлар, қисқартмалар, конверсияларнинг таржима тилида тўғри қайта ифодаланиши каби масалалар олдинги планга чиқиши лозим.