Nilufar TA’LIM MUASSASALARIDA CHET TILINI O‘RGATISHDA TARJIMONLIKNING AHAMIYATI: TA’LIM MUASSASALARIDA CHET TILINI O‘RGATISHDA TARJIMONLIKNING AHAMIYATI - Qosimova, Nilufar (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ushbu maqolada ta’lim muassasalarida chet tilini o‘rgatishda tarjimonlikning ahamiyati xususida fikr yuritiladi. Hozirgi kunda erkin demokratik davlat barpo etish yo‘lida amalga oshirilayotgan islohotlar, ta’lim tizimini yanada takomillashtirish, unga zamonaviy axborot va pedagogik texnologiyalarni tatbiq qilish hamda tizimda yuqori samaradorlikka erishish ayni zamon talabidir. Chet tilini keng targ‘ib qilish orqali xalqlararo munosabatlarni yaxshilashga erishish mumkin.